De oorzaak dat zoveel mensen in meer of mindere mate tobben met diverse gezondheidsklachten en een gebrek aan energie, komt door tekorten aan vitaminen en mineralen. Daarom leggen we bij orthomoleculaire therapie dan ook de focus op het opheffen van deze tekorten met volwaardige voeding, aangevuld met goede supplementen. Dat is dan ook de betekenis van het woord supplement, toevoeging!

Het toevoegen van supplementen is vooral van groot belang bij mensen die kampen met chronische ziekten. Chronische ziekten ontstaan namelijk door het geleidelijk achteruit gaan van de goede werking van de lichaamscellen, als gevolg van langdurige tekorten in voedingsstoffen. Dit gebeurt echt niet van de 1 op andere dag, maar dat is een heel geleidelijk proces die vaak pas na jaren opgemerkt wordt doordat dan pas klachten ontstaan. Wist jij dat 48 % van de veertigers al kampt met een 1 of meerdere chronische aandoeningen?

De orthomoleculaire doseringen van supplementen liggen vrij hoog, omdat ze gericht zijn op mensen met een of meerdere (chronische) klachten. Ons lichaam verbruikt namelijk bij klachten en overbelasting veel meer voedingsstoffen dan een gezond lichaam dat doet, Met optimale hoeveelheden voedingsstoffen worden al je 50 biljoen lichaamscellen weer voorzien, om zo je lichaam weer in de beste conditie te krijgen en te houden.

Wat kun je eigenlijk verwachten wanneer je start met het nemen van voedingssupplementen?

Je lichaam zal de voedingsstoffen uit de supplementen gebruiken voor de vitale functies en de reparaties in je lichaam, waarvan je jezelf misschien niet eens bewust bent. Het kan gebeuren dat je de eerste periode helemaal niets merkt, maar dat wil nog niet zeggen dat er ondertussen in je lichaam niet heel veel gebeurt. Houdt er rekening mee dat je lichaam zelf zijn eigen prioriteiten stelt. Ook kan het juist zijn dat je wat lichamelijke klachten ervaart door het ontgiftingsproces dat optreedt. Deze klachten zijn van voorbijgaande aard en verdwijnen wanneer je lichaam voldoende hersteld is.

Bedenk daarnaast nogmaals dat supplementen altijd een aanvulling zijn op je dagelijkse gezonde maaltijden en niet dienen als vervanging! Wanneer je en gezond eet en daarnaast suppletie neemt kun je de volgende verbeteringen verwachten:

  • je weerstand verbetert waardoor je sneller geneest van virussen.
  • je ervaart verlichting van klachten.
  • je krijgt meer energie en je hersteld sneller na zware inspanning
  • je lichamelijke conditie verbetert waardoor je meer en sneller resultaat behaald na sporten.
  • Je wordt stressbestendiger.
  • Je hebt minder kans op chronische aandoeningen als depressie, diabetes, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk/cholesterol, osteoporose etc.

Wat is goede basissuppletie om mee te starten?

Onderstaande producten worden gezien als goede basissuppletie voor iedereen en zijn gemakkelijk zelf te bestellen met kortingscodes.

Wanneer je een afspraak maakt, wordt er gekeken waar jouw lichaam exact behoefte aan heeft en ontvang je zo nodig een aanvullend persoonlijk suppletieadvies.