Nitric Oxide

Het wonderstofje voor je gezondheid!

Nitric Oxide

Veel mensen denken bij Nitric Oxide of stikstofoxide al snel aan lachgas of brandstof voor auto’s. Maar wist je dat Nitric Oxide één van de belangrijkste moleculen in het menselijk lichaam is en de gezondheid van je bloedvaten ondersteunt? Dit molecuul wordt wereldwijd door deskundigen hét natuurlijke wondermiddel genoemd om gezond te blijven. Het slechte nieuws is dat je Nitric Oxide niet zomaar bij de apotheek kan halen, daarentegen kan je lichaam het wel zelf aanmaken

Wat is Nitric Oxide?

Nitric Oxide, kortweg: NO, is een gas-molecuul dat overal in je lichaam voorkomt. Het zorgt ervoor zorgt dat het lichaam normaal en in balans functioneert. NO ondersteunt de spijsvertering, de longen, het immuunsysteem en de communicatie tussen hersencellen. Maar het reguleert ook je bloeddruk en verbetert de kwaliteit van slaap.

Nitric Oxide wordt in de bloedvaten aangemaakt door endotheelcellen. Dit is het bedekkende laagje aan de binnenkant van je bloedvaten, aders en organen. Nitric Oxide zorgt ervoor dat de vaatwand ontspant waardoor je bloedvaten verwijden en makkelijker kunnen uitzetten. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd en kunnen de voedingsstoffen en het bloed vrij door je lichaam stromen.

Slechte doorbloeding

Nitric Oxide speelt een centrale rol in ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Wanneer de endotheelcellen in je lichaam onvoldoende Nitric Oxide aanmaken, kunnen er onregelmatigheden ontstaan door een slechte doorbloeding. Dit komt bij veel mensen voor en blijft vaak onopgemerkt. Enkele veelvoorkomende symptomen van een slechte doorbloeding zijn:

  • Hoge bloeddruk
  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid
  • Geheugen- en concentratieproblemen
  • Huidproblemen
  • Koude handen en voeten

Ouder worden betekent dat NO afneemt in ons lichaam

Helaas kan ons lichaam niet oneindig NO aanmaken. Naarmate je ouder wordt, wordt het voor het lichaam steeds moeilijk om voldoende NO te produceren. Om je NO-gehalte enigszins op peil te houden naar mate je ouder wordt, is het daarom extra belangrijk om gezond te blijven eten en veel te blijven bewegen.

Gezond van binnen, stralend van buiten

Maakt jouw lichaam voldoende nitric oxide aan?

Tijdens de afspraak gezondheidscheck optimaal ontvang je extra testen om de gezondheid van je bloedvaten te controleren en wordt o.a. ook  jouw Nitric Oxide niveau gemeten via een speekseltest. Nadat alle metingen zijn verricht, worden de resultaten met je besproken en ontvang je een persoonlijk advies welke leefstijlkeuzes en supplementen een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van je algehele gezondheid!