Nitric Oxide

Het wonderstofje voor je gezondheid!

Nitric Oxide

Veel mensen denken bij Nitric Oxide of stikstofoxide al snel aan lachgas of brandstof voor auto’s. Maar wist je dat Nitric Oxide één van de belangrijkste moleculen in het menselijk lichaam is en de gezondheid van je bloedvaten ondersteunt? Dit molecuul wordt wereldwijd door deskundigen hét natuurlijke wondermiddel genoemd om gezond te blijven. Het slechte nieuws is dat je Nitric Oxide niet zomaar bij de apotheek kan halen, daarentegen kan je lichaam het wel zelf aanmaken

Wat is Nitric Oxide?

Nitric Oxide wordt in de bloedvaten aangemaakt door endotheelcellen. Dit is het bedekkende laagje aan de binnenkant van je bloedvaten, aders en organen. Nitric Oxide zorgt ervoor dat de vaatwand ontspant waardoor je bloedvaten verwijden en makkelijker kunnen uitzetten. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd en kunnen de voedingsstoffen en het bloed vrij door je lichaam stromen. De aanmaak van Nitric Oxide is niet alleen van positieve invloed op je hart- en bloedvaten, maar ook op andere organen zoals je zenuwstelsel, longen en het immuunsysteem.

Slechte doorbloeding

Nitric Oxide speelt een centrale rol in ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Wanneer de endotheelcellen in je lichaam onvoldoende Nitric Oxide aanmaken, kunnen er onregelmatigheden ontstaan door een slechte doorbloeding. Dit komt bij veel mensen voor en blijft vaak onopgemerkt. Enkele veelvoorkomende symptomen van een slechte doorbloeding zijn:

  • Hoge bloeddruk
  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid
  • Geheugen- en concentratieproblemen
  • Huidproblemen
  • Koude handen en voeten

Gezond van binnen, stralend van buiten

Maakt jouw lichaam voldoende nitric oxide aan?

Tijdens de afspraak gezondheidscheck optimaal ontvang je extra testen om de gezondheid van je bloedvaten te controleren en wordt ook  jouw Nitric Oxide niveau gemeten via een speekseltest. Nadat alle metingen zijn verricht, worden de resultaten met je besproken en ontvang je een persoonlijk advies welke leefstijlkeuzes en supplementen een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van je hart- en vatenstelsel en natuurlijk aan je algehele gezondheid!