Over mij

Als je gezond bent heb je wel 1000 wensen.
Als je ziek bent heb je maar 1 wens.

Ik ben Francine Seijsener-Fortuin (1977) en sinds 2000 getrouwd met mijn lieve man. In 2002 zijn we vanuit Den Haag in Delft komen wonen en daar zijn onze 2 schatten van kinderen geboren. In 2007 kwam onze dochter ons leven verrijken en in 2008 onze zoon. Met elkaar hadden we een prachtig leven. De enige schaduw die erop geworpen werd was mijn extreme vermoeidheid en de gezondheidsklachten van mijn zoon. Op een gegeven moment adviseerde iemand mij om langs een orthomoleculair therapeut te gaan. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar ik voelde me inmiddels zo wanhopig dat ik een afspraak inplande.

Graag wil ik hieronder mijn verhaal met jullie delen over hoe ik mijn extreme vermoeidheid overwonnen hebt.

Francine Seijsener-Fortuin

Het onderwerp vermoeidheid loopt als een rode draad door mijn leven.

Als kind al was voor mij het fijnste moment van de dag wanneer ik naar bed mocht. Vanaf ongeveer mijn 18e voelde ik me ook overdag erg vermoeid en kon ik ieder willekeurig moment van de dag wel in slaap vallen. Ik sliep voor mijn gevoel nooit genoeg, altijd had ik behoefte aan meer slaap.

Burn out

Rond mijn 30e raakte ik burn-out en werd mijn vermoeidheid zo extreem dat ik wel kon horen dat er tegen me werd gesproken maar niet begreep wat er gezegd werd. Dat ik wel letters zag in bijvoorbeeld een boek, maar de woorden niet meer kon lezen en begrijpen. Ik werd een toeschouwer in mijn eigen huishouden. Ik was te vermoeid om ergens op te reageren, laat staan ergens aan deel te nemen.  Het voelde voor mij al als een wereldreis om naar het toilet te gaan, omdat ik geen energie had om op te staan en er naar toe te lopen. Het moeilijkste van dit alles was het onbegrip. De omgeving die niet snapt of begrijpt wat er aan de hand is en vermoedt dat je alleen maar lui bent. Re-integreren op mijn werk lukte niet. Ik zat achter de computer en had werkelijk geen flauw idee meer wat ik moest doen en dat terwijl ik dit werk al 10 jaar deed. Uiteraard heeft er huisartsbezoek plaatsgevonden en zijn de gebruikelijke bloedonderzoeken gedaan waar niets uitkwam. Ook de doorverwijzing naar de internist bracht geen duidelijkheid waardoor er uiteindelijk door hen tegen mij werd gezegd dat het probleem wel tussen de oren moest zitten. Nadat ik mijn baan kwijtraakte kabbelde het leven voor mij heel langzaam voort. Alles op een zeer laag pitje, wat een hoop geduld gevergd heeft van mijn man en 2 jonge kinderen.

De ommekeer…

…kwam uiteindelijk toen ik een orthomoleculair therapeut bezocht, waarbij ik een meting onderging. Daar kwam aan het licht dat mijn energieniveau maar op 7% zat. Voor mij kwam toen eindelijk de erkenning dat er inderdaad lichamelijk iets mis was. Het bleek dat ik last had van een candida infectie in mijn darm. Daarnaast kampte mijn lichaam met diverse tekorten in vitaminen en mineralen. Ik ging voor 6 weken op een streng dieet, aangevuld met diverse supplementen. Na ruim 4 weken geen enkel verschil te merken kwam toen in 1 dag de omslag. Alsof er letterlijk een loden last van me afgehaald werd, zo voelde het. De uitputting was weg!

Resultaat

Ondanks dat ik zelf altijd dacht al gezond te leven, was het resultaat van dit dieet voor mij een complete verrassing. Ik werd toen zo enthousiast over het feit dat gezonde voeding zo’n enorm verschil kon maken in mijn kwaliteit van leven, dat ik deze opleidingen ben gaan volgen.

  • 2019-2020      Trainer Hormoonfactor
  • 2018-2019       Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
  • 2018               Orthomoleculair Voeding- en suppletie adviseur.
  • 2017-2018        Medische Basiskennis

Levensveranderend

Nu ben ik van mening dat alles, wat ik zowel door ervaring als studie geleerd heb, belangrijk is om met jou te delen. Voor mij persoonlijk heeft een bezoekje aan een orthomoleculair therapeut, een paar jaar geleden, dus echt levensveranderend uitgepakt en deze ervaring gun ik jou ook! Het klopt dat een aangepast dieet best even wat doorzettingsvermogen van je vraagt. Er bestaat echter geen wonderpil waarmee je 123 je gezondheid terug hebt als je al jaren tobt met klachten. Nu ik er op terugkijk vind ik het echt heel bijzonder dat mijn lichaam zich in een maand tijd heeft weten te herstellen van jarenlange klachten.  Als jij je ook zo vermoeid voelt en last hebt van diverse klachten, gun ik jou ook dat je straks weer met hernieuwde energie mag gaan genieten van je leven.

Gezond van binnen, stralend van buiten

R

Ben je klaar voor meer energie en een verbeterde gezondheid?

Ik wil je graag helpen jouw gezondheid een flinke boost te geven.