Wanneer jij plast, let jij dan wel eens op de kleur daarvan? Dit verteld je namelijk of jij dagelijks voldoende water drinkt.

Plas jij kleur 1 uit, dan drink je eigenlijk teveel water. Kleur 2 en 3 betekent dat je voldoende drinkt! Ochtendurine is trouwens altijd donkerder, in dat geval is 4 en zelfs 5 ook nog wel goed. Maar plas jij overdag structureel kleur 4 t/m 7? Dan drink je echt te weinig water.

Wist jij dat wanneer je lichaam continue uitgedroogd is, je daar talloze klachten van kunt ondervinden? Denk aan:

❌hoofdpijn
❌vermoeidheid
❌spierkramp (bijvoorbeeld door overmatig zweten)
❌ droge huid
❌daling van de bloeddruk
❌hartkloppingen
❌ en meer

Let dus eens wat vaker op je  urine wanneer je plast. Let naast de kleur ook op de geur. In principe hoort er weinig geur aan urine te zitten. Een sterkte geur is een duidelijk signaal van je lichaam dat je uitgedroogd bent.

Drink dus voldoende water!

Voldoende water drinken betekent niet dat je de hele dag dan maar continue kleine slokjes uit een flesje drinkt. Geloof me, daar wordt je lijf niet blij van. Het beste is om op 4 momenten per dag 2 grote glazen (lauwwarm) water te drinken, het liefst aangevuld met mineralen. Drink 2 glazen direct na het wakker worden en 2 glazen een half uur voor iedere  maaltijd.

Sport je regelmatig? Dan is het een aanrader om deze mineralen toe te voegen aan je water. Bestel deze mineralen met 20% korting met code bb4you.