Veel gestelde vragen

Maak werk van je gezondheid!

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire geneeskunde betekent gezonde moleculen en is hetzelfde als voedingsgeneeskunde. Het idee achter voedingsgeneeskunde is de wetenschap, dat goede voeding een geneeskrachtige werking heeft. Wanneer je gezonde voeding eet wordt het zelf herstellend vermogen van je lichaam geactiveerd. Als je bedenkt dat 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd zijn, besef je vanzelf het belang dat wat jij in je mond stopt echt bepaalt hoe jij je voelt.

Via alleen voeding is het onmogelijk om optimale hoeveelheden van alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom zijn naast goede voeding, voedingssupplementen eigenlijk noodzaak om ziekten te voorkomen en je gezondheid te verbeteren.

Moet ik nu een leven lang op dieet?

Het kan zijn dat naar aanleiding van de resultaten uit de meting, ik je adviseer om tijdelijk aangepast te eten, om bepaalde klachten op te lossen. Maar de bedoeling is dat jij jezelf een gezonde levensstijl gaat aanwennen. Hieronder lees je de voordelen van een gezonde levensstijl ten opzichte van een dieet.

Dieet

Mijn focus ligt op:

$

Voedsel als vijand 

$

Mijn slechte gewoontes 

$

Ik doe het tijdelijk 

$

Dingen die ik niet fijn vind aan mezelf

$

De weegschaal (jo-jo effect)

Health

Mijn focus ligt op:

$

Voedsel als brandstof

$

Mijn goede gewoontes

$

Ik doe het van nature.

$

Dingen die ik graag wil voor mezelf

$

Het maken van goede dagelijkse keuzes

Kan ik nog wel lekker genieten van eten wanneer ik kies voor een gezonde levensstijl?

Ja hoor, zelfs nog lekkerder dan je gewend was, omdat echte voeding smaakvoller is dan bewerkte voedingsproducten. Wel zul je door een bepaalde wenperiode heen moeten gaan. Je smaakpapillen veranderen echter met je mee. Heb je inspiratie nodig? Het internet staat vol met heerlijke gezonde recepten, of leen eens een kookboek bij de bibliotheek.

Het is in het begin misschien even het wiel uitvinden hoe jij je favoriete maaltijden op een gezondere manier kunt klaarmaken. Maar ook dat worden uiteindelijk goede gewoontes. Geef jezelf even de tijd om te wennen en accepteer dat dit in het begin wat meer tijd kost.

Daarnaast ben ik van mening dat de 80%-20% regel prima werkt bij een gezond lichaam. Die regel houdt in dat wanneer je dagelijks voor 80% gezond eet en drinkt je voor 20% best mag smokkelen met eten en/of drinken dat je echt niet wilt opgeven. Je kunt die 20% bijvoorbeeld inzetten wanneer er een etentje of feestje gepland staat, zodat je er dan heerlijk ontspannen van kunt genieten.

Informatie over de meetapparatuur

Tijdens de afspraak wordt gebruik gemaakt van een 2-tal metingen. In dit document vind je hierover meer informatie.

Gezond van binnen, stralend van buiten

R

Staat je vraag er niet tussen?

Francine Seijsener-Fortuin