Veel gestelde vragen

Gezondheid begint bij kennis

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire geneeskunde betekent gezonde moleculen en is hetzelfde als voedingsgeneeskunde. Het idee achter voedingsgeneeskunde is de wetenschap, dat goede voeding een geneeskrachtige werking heeft. Wanneer je gezonde voeding eet wordt het zelf herstellend vermogen van je lichaam geactiveerd, zodat we ook op lange termijn gezond en fit blijven.

Moet ik nu een leven lang op dieet?

Het kan zijn dat naar aanleiding van de resultaten uit de meting, ik je adviseer om tijdelijk aangepast te eten, om bepaalde klachten op te lossen. Maar de bedoeling is vooral dat jij jezelf een gezonde leefstijl gaat aanwennen. Hieronder lees je de voordelen van gezonde voeding ten opzichte van het volgen van een dieet.

Let op de onderstreepte delen van de engelse woorden Diet (die) en Health (heal). Hoe mooi dat deze woorden het zelf eigenlijk al zeggen waar je jezelf echt mee verder helpt.

Dieet

Mijn focus ligt op:

$

Voedsel als vijand

$

Mijn slechte gewoontes

$

Ik doe het tijdelijk

$

Dingen die ik niet fijn vind aan mezelf

$

De weegschaal (jo-jo effect)

Health

Mijn focus ligt op:

$

Voedsel als brandstof

$

Mijn goede gewoontes

$

Ik doe het van nature.

$

Dingen die ik graag wil voor mezelf

$

Een continue gewicht dat bij mij past.

Kan ik nog wel lekker genieten van eten wanneer ik kies voor een gezonde leefstijl?

Ja hoor, zelfs nog lekkerder dan je gewend was, omdat echte voeding smaakvoller is dan bewerkte voedingsproducten. Wel zul je door een bepaalde wenperiode heen moeten gaan. Je smaakpapillen veranderen echter met je mee. Heb je inspiratie nodig? Het internet staat vol met heerlijke gezonde recepten, of leen eens een kookboek bij de bibliotheek. Maar wil jij graag hierin goed ondersteund worden? Dan is het volgen van een online programma of het lezen van een goed hulpboek een echte aanrader!

Het is in het begin misschien even het wiel uitvinden hoe jij je favoriete maaltijden op een gezondere manier kunt klaarmaken. Maar ook dat worden uiteindelijk goede gewoontes. Geef jezelf even de tijd om te wennen en accepteer dat dit in het begin wat meer tijd kost. 

Daarnaast ben ik van mening dat de 80%-20% regel prima werkt bij een gezond lichaam. Die regel houdt in dat wanneer je dagelijks voor 80% gezond eet en drinkt je voor 20% best mag smokkelen met eten en/of drinken dat je echt niet wilt opgeven. Je kunt die 20% bijvoorbeeld inzetten wanneer er een etentje of feestje gepland staat, zodat je er dan heerlijk ontspannen van kunt genieten.

Meten = weten

Informatie over metingen en testen:

De metingen die bij de afspraak inbegrepen zijn, verschaffen je al veel informatie over je actuele gezondheid. 

Is er behoefte aan specifiek laboratorium onderzoek? Dan verwijs ik je graag door naar de website van:

Via deze website kun je zelf diverse onderzoeken samenstellen. Deze test(en) worden naar je huisadres verstuurd waarna je of zelf de test afneemt, of via een prikpunt in jouw omgeving. De testresultaten verstuur je naar het lab, waarna je de uitslag(en) vervolgens per mail ontvangt.

Als jij je lichaam geeft wat het nodig heeft, dan ga jij je vanzelf beter voelen!

Wat is goede basissuppletie?

Onderstaande producten worden gezien als goede basissuppletie voor iedereen en kun je gemakkelijk zelf bestellen met kortingscodes.

Wanneer je een afspraak maakt, wordt er gekeken waar jouw lichaam exact behoefte aan heeft, zie voorbeeld vitaminen analyse rapport, en ontvang je zo nodig een aanvullend persoonlijk suppletieadvies.

Gezond van binnen, stralend van buiten

R

Staat je vraag er niet tussen?

R

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Francine Seijsener-Fortuin